Gouden Soeplepel

Verbindende soepwedstrijd De Gouden Soeplepel

Met de soepwedstrijd De Gouden Soeplepel daag je inwoners, organisaties en ondernemers uit om de lekkerste soep, mèt het beste verhaal, te maken. Daarin is het gebruik van lokale ingrediënten belangrijk. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er workshops waarin ontmoeting, gezond eten, lokale producten en netwerken centraal staan.

Sander Ekstijn uit Utrecht over De Gouden Soeplepel: "Ik volg De Gouden Soeplepel en Samen Soepen al een tijdje. Nu heb ik het zelf meegemaakt door met te doen met één van de voorbereidende workshops: soepstengels 3.0. De warmte is voelbaar. En dan bedoel ik niet alleen die van de soep of van de oven, maar vooral van de mensen die het doen en die ze daar mee bereiken. Geweldig concept met heel veel passie".

Hans Koch uit Driebergen over De Gouden Soeplepel: "De workshops zijn illustratief voor de hele organisatie; structurering, voorbereiding en uitvoering. Uiteindelijk is het niet om de wedstrijd te doen, maar de verbinding tussen mensen".

Voor meer informatie over het concept en het draaiboek voor een Gouden Soeplepelwedstrijd neem contact met ons op via een e-mail naar info@samensoepen.nl of via het contactformulier hiernaast!

Geef uzelf op voor de volgende Gouden Soeplepel wedstrijd door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt dan spoedig meer informatie over regels en praktische zaken rondom uw deelname.

Gouden Soeplepel 2018

Het was een geweldig soepfeest en dit zijn de winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Soeplepel én de Publieksprijs! 

Het "Restaurant Raadhuis" was stampend vol. Vele gemeentebewoners kwamen om soepen te proeven en verhalen te horen. Een samenvatting van alle soepen en verhalen is te bekijken in bovenstaande 'aftermovie'. 24 deelnemers - waaronder inwoners, initiatieven, organisaties en ondernemers uit de Gemeente Utrechtse Heuvelrug - streden 19 januari om de hoofdprijs: De Gouden Soeplepel. De jury bestond uit Janny van der Heijden, Michelinchef André van Alten en burgemeester Frits Naafs. Zij proefden en luisterden naar de verhalen achter de soep en kwamen uiteindelijk tot de volgende winnaars:

Bronzen Soeplepel

Marlies Vaillant & Arris Tijsseling met hun ‘Soto soep’

Organisatie: Werelds Eten Amerongen

Zilveren Soeplepel

Jehuda de Jong van der Tak met haar ‘Gouden Ketelsoep’

Gouden Soeplepel

Jan Diederen met zijn ‘aardappel-preisoep met koe'

Organisatie: Umah-hai

Publieksprijs

De meeste stemmen van het publiek gingen naar

Mariëlle Lensen met haar ‘aardpeersoep met bospaddestoelen’

Speciale Prijs

De jury vergaf een kijkje achter de schermen bij La Provence, het restaurant van jurylid André van Alten aan

Soepheld Hugo  met zijn ‘tomatensoep naar familierecept’