Gouden Soeplepel

Verbindende soepwedstrijd De Gouden Soeplepel

Inschrijven voor De Gouden Soeplepel in jouw gemeente kan door een e-mail te sturen naar GoudenSoeplepel@gmail.com.

De Gouden Soeplepel is voor alle inwoners, organisaties en ondernemers in jouw gemeente. In de jury zitten lokale experts. Zo zaten in de gemeente Utrechtse Heuvelrug in de jury Janny van der Heijden, burgemeester Frits Naafs en Michelinster kok André van Alten. De deelnemers maken een heerlijke soep met minimaal 1 lokaal ingrediënt en zij vertellen tijdens de start in 1 minuut het verhaal achter hun soep. Voor de bezoekers zijn er heerlijke soepen om te proeven, soepverhalen om te inspireren en er is live muziek en er kan gestemd worden voor de publieksprijs!

Sander Ekstijn uit Utrecht over De Gouden Soeplepel: "Ik volg De Gouden Soeplepel en Samen Soepen al een tijdje. Nu heb ik het zelf meegemaakt door met te doen met één van de voorbereidende workshops: soepstengels 3.0. De warmte is voelbaar. En dan bedoel ik niet alleen die van de soep of van de oven, maar vooral van de mensen die het doen en die ze daar mee bereiken. Geweldig concept met heel veel passie".

Hans Koch uit Driebergen over De Gouden Soeplepel: "De workshops zijn illustratief voor de hele organisatie; structurering, voorbereiding en uitvoering. Uiteindelijk is het niet om de wedstrijd te doen, maar de verbinding tussen mensen".

Met de soepwedstrijd De Gouden Soeplepel daag je inwoners, organisaties en ondernemers uit om de lekkerste soep, mèt het beste verhaal, te maken. Daarin is het gebruik van lokale ingrediënten belangrijk. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er workshops waarin ontmoeting, gezond eten, lokale producten en netwerken centraal staan. 

Voor meer informatie over het concept en het draaiboek voor een Gouden Soeplepelwedstrijd neem contact met ons op via een e-mail naar goudensoeplepel@gmail.com of via het contactformulier hiernaast!

Wil jij een Gouden Soeplepel in jouw gemeente? 

Stuur een e-mail naar goudensoeplepel@gmail.com.

Of vul het contactformulier hieronder in.

 

 

  Gouden Soeplepel 2020

  De Gouden Soeplepel 2020 was een geweldig soepfeest! Dit waren de winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Soeplepel én de Publieksprijs! 

  De sfeer in 'Restaurant Raadhuis' was geweldig: heerlijke soepgeuren, prachtige soeptafels en vrolijke muziek. Vele bewoners kwamen om soepen te proeven en te luisteren naar de verhalen achter de soepen. Een samenvatting van alle soepen en verhalen is te bekijken in de aftermovie. 17 deelnemers - waaronder inwoners, initiatieven, organisaties en ondernemers uit de Gemeente Utrechtse Heuvelrug - streden om de hoofdprijs: De Gouden Soeplepel. De jury bestond uit Janny van der Heijden, Michelinchef André van Alten en burgemeester Frits Naafs. Zij proefden en luisterden naar de verhalen achter de soep en kwamen uiteindelijk tot de volgende winnaars:

  Gouden Soeplepel

  Shoja Hamidi met zijn ode aan vergeten groenten pastinaaksoep

  Zilveren Soeplepel

  Landgoed Zuylestein met Zuylestein uiensoep met gehaktballetjes van bosvarkens

  Bronzen Soeplepel

  Vakcollege Maarsbergen voor hun bisque met rivierkreeftjes uit de Kromme Rijn

  Publieksprijs

  Pieter en Oliver voor hun 75-jaar bevrijdingssoep

  Zij wonnen ook de aanmoedigingsprijs. De prijs houdt in dat ze een middag samen gaan koken met chef André van Alten van restaurant La Provence uit Driebergen.